Värmebölja

Hej hej! 

Hur har ni det i solen och värmen? Visst är det härligt med sommar! Även om det kan bli liiiite för varmt vissa dagar, den här sommaren slår rekord efter redord i högst mätta temperatur, världen över. Det är oroande och definitivt ett tecken på att klimatet inte mår bra, forskare säger att vi kommer få det varmare så värmeböljor är bara att vänja sig vid. Men däremot tänker jag på alla de som inte klarar värmen bra, som gamla och sjuka människor och djur. Skogsbränder blir vanligare med extremhetta och det medför stora skador både på naturen, djurlivet och samhället i form av enorma ekonomiska utgifter, förlorad mark och familjer som tappar sin livsförsörjning. 

Så lätt att tänka att det bara är tillfälliga värmerekord och att man suckar men sen tar bilen till havet eller drömmer om att odla vindruvor även här i Sverige.. vilket ju är helt okej att tänka också! Fast bästa är ju att kunna ha flera tankar samtidigt, typ åk till havet men gör det kollektivt. Odla gärna och välj även grönsaker och frukt härifrån, nu är det ju säsong på massor av goda grönsaker och skogen är snart full av blåbär och svamp att plocka, äppelträden dignar snart och ja, vårt landskap har mycket att erbjuda också. Även om bananer och avokado är supergott, försökt att välja närodlat också. 

Haha, där fick ni en liten rant om miljön såhär på kvällskvisten. Egentligen hade jag tänkt att googla och leta efter en billig kassalösning, drömmer fortfarande om att starta ett eget företag och göra något konkret åt alla plast och miljöförstöring. Är lite disträ får erkännas, på ett sådant där skönt sätt. Solen har gått ner så det är svalare ute nu, väldigt behagligt. Barnen har lagt sig och vi sitter här på vår lilla campingplats i godan ro efter ännu en lyckad semesterdag. Förra året åkte vi husvagn runtom i södra Sverige med fokus på Kalmar. I år bestämde vi oss för att åka norrut istället, så nu är vi här i mittersta Dalarna och njuter av den vackra naturen, skogarna, älvarna och sjöarna. Bor jättefint intill en sjö, vilket är perfekt för barnen nu när det är så varmt. Det har varit mycket plaskande idag kan jag tala om! 

Men nu borde jag slå ihop datorn, vi ska kika på kartan, läsa turistguider och göra upp planer för morgondagens lilla äventyr.